Nieuws LaCo - Landelijke Competitie

Verslag Heren LACO Wedstrijd 1 Speelweek 1 UIT tegen DOT

De eerste stapjes van dit "nieuwe" team in de LACO worden gezet in het mooie Drenthe.

Een weloverwogen selectie van spelers die gaat proberen de prestatie van het "oude" team in het afgelopen jaar(2017-2018) te evenaren of misschien wel te verbeteren.

Bij aankomst in Borger bij de klimschuur is het tijd om de shirts aan te doen en ons als team te laten verwelkomen door de tegenstander DOT.

Er heerst een ontspannen sfeer in de Klimschuur en na de nodige ingooipijlen en versnaperingen is het tijd om te beginnen.

Voor mij als coach is er wel wat spanning, geen idee hoe het zal gaan en na het invullen van de paperassen gaan we dan eindelijk van start.

Na de singles is de stand 5-4 in ons voordeel, de kop is er af met een goed resultaat.

Na de koppels is de stand uitgelopen naar 9-4 in ons voordeel, een uitermate geslaagde sessie waarin we dus 4 koppels winnend wisten af te sluiten.

De trios en captainsgame geven geen extra verschil meer in punten en dat blijft een onbeslist.

Eindstand is daarme op 11-6 gekomen, een resultaat waar we zeer tevreden mee mogen zijn voor de 1e keer dat deze groep bijeen is.

Conclusie: Groep-check-, Instelling-check-, Sfeer-check- en resultaat-check-.

Met dank aan alle LACO sponsoren die die het ook dit jaar weer mogelijk maken om de DVS te laten zien wat we waard zijn in het Nederlandse darten.
--------

Verslag Heren LACO Wedstrijd 2 Speelweek 5 THUIS tegen DOGD 
Na het succes van de eerste wedstrijd is het deze keer een thuiswedstrijd tegen de groningers/drentenaren van DOGD.

Het zelfvertrouwen van de groep is hoog, de sfeer weer uitermate goed en de spirit zit er volledig in om een goede start te maken aan de 2e wedstrijd.

Het resultaat na de singles onderstreept deze spirit, 6-3 in ons voordeel.

Het resultaat van de koppels was niet niet zo goed als in de 1e wedstrijd, maar 3-1 is ook een zeer goed resultaat, hetgeen de stand op 9-4 brengt.

Ondanks dat de overwinning al binnen is blijven we goed spelen met als resultaat dat we alle 3 de trio's winnend afsluiten, stand 12-4.

Met de druk eraf kan Dave de Bruin vrijuit gooien in de captainsgame, hij doet dit met verve en wint de wedstrijd met 4-1.

Eindstand is hiermee gekomen op 13-4. De groep en coach meer dan dik tevreden met dit resultaat en het vertrouwen en groepsgevoel is hiermee weer gestegen.

Met dank aan alle LACO sponsoren die die het ook dit jaar weer mogelijk maken om de DVS te laten zien wat we waard zijn in het Nederlandse darten.
--------
Verslag Heren LACO Wedstrijd 3 Speelweek 6 UIT tegen DORA

Met de overwinningen in de 1e 2 wedstrijden op zak was het dit keer de beurt om DORA aan de zegekar te gaan hangen.

Een vrij lastige opgave met het ontbreken van een aantal spelers die de 1e twee wedstrijden de punten hadden binnengesprokkeld maar ik was als coach vrij optimistisch omdat we een brede selectie hebben.

Een aantal spelers zal gedacht hebben dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, DORA stond namelijk 1e in de poule en wij 2e.

DORA had 1 wedstrijd meer dan ons gegooid en hadden derhalve meer punten.

De coach en de rest van de spelers hadden er alle vertrouwen in dat we hier met een goed resultaat vandaan zouden gaan, de spirit zat er goed in na de 2 voorgaande wedstrijden.

Na de 1e 2 single partijen was het 1-1 en was er nog steeds een beetje spanning, maar na 3 gewonnen singles op rij verdween die als sneeuw voor de zon. we stonden 4-1 voor.

de laatste 4 singles eindigden in een 2-2 onbeslist wat een tussenstand gaf van 6-3, net als in de voorgaande wedstrijd. So far so good.

Met veel vertrouwen gingen we de koppels in, ook gezien de koppels in voorgaande wedstrijden, maar hier was het onbeslist en dit gaf een tussenstand van 8-5. Nog 1 punt te gaan voor de overwinning.

De trio's zouden ons dat ene punt moeten opleveren, met de resultaten van de voorgaande wedstrijden in het achterhoofd, was het aannemelijk dat wij dat ene punt wel gingen halen.

Het 1e trio ging helaas verloren, maar het tweede trio gaf ons het punt wat ons de overwinning bracht.

Het laatste trio konden we ook nog winnend afsluiten.

Helaas ging de captainsgame niet zo goed, deze werd met 4-1 verloren.

Dit mocht echter de pret niet drukken, de overwinning was er, en-al-zeg-ik-zelf volledig verdiend,

Ook wil ik een compliment maken aan de spelers, die de 1e twee wedstrijden niet waren geselecteerd, dat ze hun beurt in dit team volledig ten goede hebben benut. Hulde! 

Met dank aan alle LACO sponsoren die die het ook dit jaar weer mogelijk maken om de DVS te laten zien wat we waard zijn in het Nederlandse darten.

VERSLAG dames DVO _ DVS
Speel ronde 5 staat voor de deur verzamelen bij DIBO helaas nog dicht dus geen koffie gingen we onderweg naar Venlo , was weer erg gezellig in de bus maar bij Nijmegen omleiding naar Venlo.

Onder weg een korte stop, roken koffie en plassen gingen we verder door een mooi landschap rijden kwamen we op plaats van bestemming. Aangekomen bij een mooie locatie, werd er begonnen met ingooien. Hierna startte de wedstrijd in de vertrouwde opstelling, alleen Esmeralda speelde voor Joan, die afwezig was omdat dochter moest afzwemmen, en hoera diploma B gehaald.

Marieke speelde haar eerste wedstrijd een beetje ongelukkig ze verloor met 3-1.En nu was het aan Karin om gelijk te maken, maar helaas zij kwam totaal niet in haar spel, pakte wel 2 legs maar de 5 leg ging het niet goed, na 16 wedstrijden geen singel te hebben verloren, verloor ze met 3-2 . Nu was het Mary ook bij haar liep het niet goed, ziek in bed gelegen had haar geen goed gedaan wat resulteerde in een 3-0 nederlaag. Hierna speelde Ellen een redelijke goed partij met een zeer spannende 5de leg die ze naar zich toe trok, 3-2 winst. De 5de partij was voor Esmeralda, ze speelde geen slechte wedstrijd maar kwam tekort verloor met 3-0.

Dan maar gaan voor de koppels Karin en Marieke verloren beide koppels Marieke gooide goed maar Karin had het niet vandaag ze voelde zich niet lekker. Ellen en Mary vochten voor wat ze waard waren wonnen een partij knap met 3-2 en verloren er 1 met 3-0.

De team ronde (waar we altijd problemen mee hebben) wonnen we met 1-0.

 

De SOLO partij werd door Esmeralda gespeeld ze verloor met 3-0 maar ze was zeker niet kansloos ze speelde goed miste net een 120 uitgooi, maar ze kan terug kijken op een goede partij. We gingen eten en op na huis. Onder weg nog een stop voor hapje en drankje, en we over leefde een BALLON AANSLAG .Dames  het was weer gezellig vandaag ,we hebben wel verloren maar de sfeer was top. De volgende wedstrijd gaan we ons herstellen.

 

Team Captain

SPONSORS
Nieuwenhuis Montage Helder Hypotheek, eerlijk financieel advies
Esdoorn Administratie en Belastingen De Voskamp Groep
Dsign Reclame Made4-you Textile
Van Wijnen Dibo Darts & Biljart Speciaalzaak
Bas Koeltechniek Bas Koeltechniek
Inloggen
Inloggen